Ми чекаємо свіжих, соковитих кабачків цілий рік.
На початку травня їх посилено вводять в раціон безліч сімей, а також закочують кабачки на зиму. Від такої консервації важко відмовитися. Тим більше, що рецептів існує безліч. Джерело
У сезон дозрівання кабачків господині намагаються використовувати цей довгоочікуваний овоч в кожній трапезі. А щоб він не набрид, майстерно змінюють його смак. Наш сьогоднішній рецепт теж вас здивує. Готуємо кабачки на зиму «Пальчики оближеш».
Тобі знадобляться:
- 1,5 кг кабачків
- 4 зуб. часнику
- 1 ст. л. солі
- 1 ч. л. чорного перцю (меленого)
- 3 ст. л. цукру
- 120 мл соняшникової олії
- 120 мл оцту 9% – го
- 1 перець чилі
- 20 г кропу
- 20 г петрушки
Приготування:
1. Щоб приготувати кабачки як гриби, вибери молоді екземпляри овочів. Промий їх і наріж невеликими шматочками. Склади кабачки в глибоку миску.
2. До них додай часник, заздалегідь подрібнений через прес. До цих інгредієнтів додай цукор з сіллю, олію і чорний перець. Полий кабачки оцтом.
3. Зелень дрібно порубай, а гострий перець наріж тонкими кільцями. Додай їх до кабачків. Акуратно перемішай продукти. Залиш їх години на 3. Тим часом промий банки.
4. Після закінчення 3 годин розклади кабачки по банках. Залий їх соком. Потім рекомендуємо простерилізувати хвилин 8. Після цього дістань їх з води, закрути в банки.
5. Переверни банки догори дном і закутай теплою тканиною. Коли банки повністю охолонуть, перенеси їх в прохолодне місце: комору або льох.
За смаком такі кабачки нагадують білі гриби. Ну хіба не вишукана закуска? Хоч в салат додавай, хоч в окремих піалках подавай. До свят чудова закуска.
А яку консервацію ти зазвичай готуєш на зиму? Поділися досвідом з нами!