Це варіант дитячих огірочків, оскільки оцет, який використовується при консервації в дуже великих дозах, замінений на лимонну кислоту в маленькій кількості.
Цей рецепт дуже смачний, їдять із задоволенням огірочки не лише діти, але і дорослі.
Перелік необхідних інгредієнтів:
Маринад (на 3-л банку):
- 2 ст.л. солі;
- 5 ст.л. цукру;
- 1,5 ч.л. лимонної кислоти.
Оскільки 3л банку з огірками ми швидко не осилимо, рекомендуємо взяти банки 1л (відповідно беремо 3 банки).
На дно банки (1л) укладаємо:
- 1 парасолька кропу;
- 1 листок хріну;
- 2 зубчики часнику;
- 2-3 горошини чорного перцю;
- 2 листки смородини;
- 1 лавровий лист.
Спосіб приготування
Наповнюємо банку огірками тісно. Спочатку заливаємо огірки окропом. Залишаємо постояти 10 хв і зливаємо воду.
Заливаємо огірки удруге новим окропом. Залишаємо постояти 10-15 хв, воду зливаємо в каструльку і варимо маринад. Довести маринад до кипіння, залити ним огірки.
Загорнути банки і укутати до повного охолодження.
Смачного!