Хек в гірчично-сметанному маринаді, виходить неймовірно ніжний, соковитий та смачний. Особливо актуальною така страва буде на свято Петра та Павла, коли закінчується піст та на столі повинні переважати рибні страви. Джерело
Інгредієнти:
- Хек свіжоморожений 3 шт.;
- Сметана 6 ч. л.;
- Гірчиця 1 ч. л.;
- Майонез 2 ч. л.;
- Лимонний сік 2 ч. л.;
- Морська сіль 0,5 ч. л.;
- Перець чорний мелений 0,5 ч. л.;
- Сухарі для панірування 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Ретельно помийте та наріжте рибу й натріть сумішшю перцю з сіллю.
- В мисці змішайте сметану, гірчицю, майонез та лимонний сік й змастіть сумішшю шматки хека.
- Поставте в холодильник для маринування на годину.
- Викладіть промариновану рибу на деко змащене олією, посипте сухарями та випікайте 30-50 хвилин в розігрітій до 180° духовці.
Приємного апетиту!