Гарний рецепт приготування хека в сметані та гірчиці. Риба просто тане в роті

Хек в гірчично-сметанному маринаді, виходить неймовірно ніжний, соковитий та смачний. Особливо актуальною така страва буде на свято Петра та Павла, коли закінчується піст та на столі повинні переважати рибні страви. Джерело

Інгредієнти:

  • Хек свіжоморожений 3 шт.;
  • Сметана 6 ч. л.;
  • Гірчиця 1 ч. л.;
  • Майонез 2 ч. л.;
  • Лимонний сік 2 ч. л.;
  • Морська сіль 0,5 ч. л.;
  • Перець чорний мелений 0,5 ч. л.;
  • Сухарі для панірування 2 ст. л.


Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте та наріжте рибу й натріть сумішшю перцю з сіллю.
  2. В мисці змішайте сметану, гірчицю, майонез та лимонний сік й змастіть сумішшю шматки хека.
  3. Поставте в холодильник для маринування на годину.
  4. Викладіть промариновану рибу на деко змащене олією, посипте сухарями та випікайте 30-50 хвилин в розігрітій до 180° духовці.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *