Консервований розсольник на зиму. Відкрив банку і страва готова

Пропонуємо рецепт дуже оригінальної заготовки – консервований розсольник. Вона допоможе у швидкому приготування страви та надасть їй нового смаку. Родина оцінить таку інновацію.

Інгредієнти: Джерело

  • Свіжі огірки 3 кг.;
  • Ріпчаста цибуля 1 кг.;
  • Морква 1 кг.;
  • Паста томатна 0,6 л.;
  • Цукор пісок 180-250 гр.;
  • Рослинна олія 250 мл.;
  • Морська сіль 4 ст. л.;
  • Столовий 9 % оцет 100 гр.;
  • Перлова чи рисова крупа 500 гр.


Спосіб приготування:

  1. Поріжте на півкільця ріпчасту цибулю та на терці з великими отворами потріть моркву.
  2. Перлову кашу чи рис відваріть, до напівготовності.
  3. Натріть огірки на терці з великими отворами чи поріжте на кубики.
  4. У каструлю покладіть моркву, цибулю, огірки та все перемішайте між собою.
  5. В окремій мисці з’єднайте рослинну олію, сіль, томатну пасту, цукор, додайте цю суміш до приготованих овочів та поставте на вогонь варитися на 40 хвилин.
  6. Після покладіть в суміш варену перлову або рисову кашу та варіть 5 хвилин.
  7. Влийте оцет та виключіть готовий розсольник.
  8. В попередньо простерилізовані банки, приблизно об’ємом 0,7 мл, накладіть розсольник та закатайте кришками.


Якщо взимку закортіло поласувати розсольником, потрібно буде зварити 2,5-3,5 літрову каструлю бульйону, вкинути картоплі, а в кінці варки додати банку консервованого розсольнику та дати покипіти 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *