Цю консервацію я роблю з дуже молодих кабачків, у яких зовсім м’яке насіння – тоді закуска виходить хрусткою і не жорсткою. За рахунок зелені і спецій, заготівля буде дуже ароматною, з пікантними нотками. Джерело
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 3 кг;
- часник по 2 шт на банку;
- лист лавровий по 1 шт на банку;
- морква, 4 шматочки на банку;
- перець духмяний по 2 шт в банку;
- перець горошком по 5 шт в банку;
- кріп і петрушка;
- сіль і цукор по 1 ст.л;
- оцет 9%, 1 ст.л;
- лимонна кислота дрібка за бажанням.
Мариновані кабачки: процес приготування
Кабачки і моркву, зелень добре миємо.
Кабачки ріжемо довгими смужками, моркву – кружками або соломкою.
У банки кладемо по кілька гілочок петрушки і кропу, лавровий лист і два види перцю, часник часточками.
Укладаємо кабачки з морквою і зверху ще кладемо зелень.
Заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 25 хвилин.
Зливаємо воду і заливаємо знову кип’ятком, залишаємо на 25 хвилин.
Робимо цей етап 3 рази.
Коли в третій раз ви будете кип’ятити воду, змішуємо її з сіллю і цукром, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і вливаємо оцет. Варимо півхвилини і заливаємо маринад в банки.
Кришки закручуємо, банки перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Ось так просто і легко робимо кабачки, вони виходять дуже смачними і ароматними, пряними.