Хочемо поділитися з вами рецептом приготування дуже смачних солоних огірків.
Отож не будемо довго розписувати, відразу перейдемо до самого рецепта.
Спосіб приготування
У огірків зрізаємо кінчики і занурюємо їх у відро з солоною водою на 12 годин (3 повні столові ложки солі на 1 літр води).
Потім в простерилізовані банки на дно – наприклад 3х літрова банка-закладаємо: хрін повний невеликий лист з ніжкою, 4-5 порічкових листів, 3 листа вишні, 2 головки кропу, 6-8 порізаних на дольки часнику (бо порізаний часник виділяє більше ефірних масел) ставимо огірочки впритул і зверху знову кладемо 5-6 смородинових листочків, 2 парасольки кропу, 1 лист дуба, 6-8 порізаних часничком і за смаком можна листочки базиліка і тархуна. Але можна і без них.
Заливаємо водою (на 1 літр 2 повні ст. ложки солі). Ми залишаємо на добу або дві, потім зливаємо запашний настояний розсіл в чайник, кип’ятимо і заливаємо в банки. Можна закатати, а можна під гвинтові кришки.
Секрет в первинному вимочуванні огірків в солі, так як сіль не дає воді розм’якшити огірки, перекриваючи доступ і консервують проходи.
Ось такий смачний рецепт огірочків. Смачного!