Хочемо поділитися з вами рецептом приготування гострої аджіки з кабачків.
Інгредієнти:
- 5 кг кабачків;
- 200 грам часнику;
- 1 кг солодкого червоного перцю (бажано великих і соковитих);
- 500 грам гіркого перцю;
- 1 кг яблук;
- 1 кг моркви;
- 0,5 л рослинного масла;
- 5 столових ложки 6% оцту;
- 3 пучка зелені (петрушка – 2, кріп -1);
- 150-200 грам цукру;
- 100 грам солі.
Спосіб приготування
Очистити перець і часник пропустити через м’ясорубку.
Помити кабачки і пропустити через м’ясорубку (бажано пропустити отриману масу ще раз через м’ясорубку).
Перемолоти гіркий перець.
Через велику терку натираємо яблука і моркву і додаємо в загальну масу овочів. Додаємо масло, оцет і дрібно нарізану зелень.
Варити мінімум 1,5 години (до 2-х, побачите по густоті отриманої маси).
Розкладіть в заздалегідь приготовлені простерилізовані банки і під кришечку ложу на 0,5 банку – 1 ч.л. оцту
Якщо ви плануєте її їсти найближчим часом – то закрити капроновими кришками і ставити в холодильник.
На цю кількість продуктів виходить в середньому 12-14 — 0,5 літрових банок.