Квашені помідори за гарним рецептом. Ви таких смачних ще не пробували

Помідори приготовані за цим рецепт виходять набагато смачніші та ароматніші. Вони трішки відрізняються за смаковими якостями від традиційних. Від такої закуски всі будуть в захваті. Зберігати квашені помідори потрібно в холодному місці або швидко з’їсти, якщо немає такої можливості. Джерело

Інгредієнти:

  • Свіжі помідори 8 кг.;
  • Чиста вода 5 л.;
  • Кам’яна сіль 350 гр.;
  • Перець гіркий 2 шт.;
  • Хрін 1 невеликий корінець;
  • Часник 10 зуб.;
  • Перець болгарський 1 шт.;
  • Лиски зі смородини, вишні, малини, хрону;
  • Цукор пісок 5 ст. л. з верхом.


Спосіб приготування:

  1. Норма продуктів приведених вище розрахована на 10-літрову посуду, яку попередньо вимийте та висушіть.
  2. Помідори виберіть міцні одного розміру, не м’які та не ушкоджені. Салатні сорти, також, не підходять.
  3. Далі помідори вимийте та складіть у підготовлену миску, щоб стекла з них вода.
  4. Звичайну кам’яну сіль розчиніть у воді.
  5. На дно каструлі складіть третину зелені та спецій, далі третину помідор, зелень зі спеціями, помідори, а завершите все це зеленню й спеціями.
  6. В окрему миску насипте цукор, залийте готовим розсолом та перемішайте до повного розчинення цукру.
  7. У помідори вилийте цей розчин, накрийте не щільно кришкою та залиште бродити на 3 дні в приміщенні.


Але якщо потрібно їх залишити для подальшого зберігання, тоді на верхній шар заготовки викладіть шар тканини чи марлі. Зверху насипте гірчичний порошок та закрийте щільно кришкою.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *