Помідори приготовані за цим рецепт виходять набагато смачніші та ароматніші. Вони трішки відрізняються за смаковими якостями від традиційних. Від такої закуски всі будуть в захваті. Зберігати квашені помідори потрібно в холодному місці або швидко з’їсти, якщо немає такої можливості. Джерело
Інгредієнти:
- Свіжі помідори 8 кг.;
- Чиста вода 5 л.;
- Кам’яна сіль 350 гр.;
- Перець гіркий 2 шт.;
- Хрін 1 невеликий корінець;
- Часник 10 зуб.;
- Перець болгарський 1 шт.;
- Лиски зі смородини, вишні, малини, хрону;
- Цукор пісок 5 ст. л. з верхом.
Спосіб приготування:
- Норма продуктів приведених вище розрахована на 10-літрову посуду, яку попередньо вимийте та висушіть.
- Помідори виберіть міцні одного розміру, не м’які та не ушкоджені. Салатні сорти, також, не підходять.
- Далі помідори вимийте та складіть у підготовлену миску, щоб стекла з них вода.
- Звичайну кам’яну сіль розчиніть у воді.
- На дно каструлі складіть третину зелені та спецій, далі третину помідор, зелень зі спеціями, помідори, а завершите все це зеленню й спеціями.
- В окрему миску насипте цукор, залийте готовим розсолом та перемішайте до повного розчинення цукру.
- У помідори вилийте цей розчин, накрийте не щільно кришкою та залиште бродити на 3 дні в приміщенні.
Але якщо потрібно їх залишити для подальшого зберігання, тоді на верхній шар заготовки викладіть шар тканини чи марлі. Зверху насипте гірчичний порошок та закрийте щільно кришкою.
Смачного!