Багато хто любить саме солодкі мариновані помідори. І закрити таку консервацію просто. Тут не знадобиться багато зелені, а для додаткового смаку потрібно використовувати болгарський перець. Хоча за бажанням, спеції можна брати на свій смак. Джерело
Цукру в маринад потрібно буде покласти більше звичайного.
Необхідні інгредієнти:
- помідори – 1,1 кг;
- болгарський перець – 0,5 кг;
- лавровий лист – 1 шт;
- запашний перець – 5 горошин;
- гвоздика – 1 шт;
- вода – 1 л;
- сіль – 1 ст.л. з гіркою (30 гр.);
- цукор – 5 ст.л. з гіркою (130 гр.);
- оцет 9% – 3 ст.л. (45 мл).
Приготування
На дно кожної чистої літрової банки покладіть по листу лаврового листа, по 5 горошин запашного перцю, по одній гвоздиці. Також киньте кілька квадратиків перцю, заздалегідь очищеного і порізаного.
Наповніть невеликими щільними томатами банки, вставляючи між ними перець. Залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 15 хвилин прогрітися.
Якщо у вас овочі свої, то маринад можна робити з цієї ж води. Злийте її в каструлю і додайте цукор і сіль. Поставте на плиту, закип’ятіть і проваріть близько 3 хвилин.
Коли розсіл покипить, влийте в нього оцет і перемішайте, доведіть до повторного кипіння, але вже не кип’ятіть.
Залейте маринадом помідори, герметично закатайте, переверніть і укутайте теплою ковдрою. Потрібно, щоб проходила пасивна стерилізація.
Через добу приберіть в льох або в комору на зберігання. Це смачні і солодкі томати, які дуже легко закрити.
Вдалих заготовок!