Помідори, які сподобаються всім. Помідори по-вірменськи

Консервовані за цим рецептом помідори, виходять дуже ароматними, свіжими, з кисло-солодким смаком. На маринаді я потім готую хрустке печиво.

Пише Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 1 кг;
  • цибуля, 4 шт;
  • зелень;
  • олія соняшникова по 1 ст.л в банку.

Для приготування маринаду на 1.5 л води:

  • кип’яток, 1.5 л;
  • сіль, 1.5 ст.л;
  • цукор, 2.5 ст.л;
  • оцет 9%, 2 ст.л.

Процес приготування помідорів по-вірменськи

Помідори ріжемо часточками, цибулю – півкільцями.

Зелень – кріп і петрушку беріть по доброму пучку, промиваємо і ріжемо дрібно.

Укладаємо в чисті баночки шар помідорів, шар цибулі і зелені, знову кладемо помідори і повторюємо всі шари до верху банок. Останній шар – помідори.

Заливаємо кип’яток в каструлю, змішуємо з сіллю і цукром, оцтом, перемішуємо до розчинення солі і цукру.

Заливаємо маринад в банки, накриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.

Ставимо в каструлю банки на рушник, наливаємо теплу воду до плічок банок і стерилізуємо з моменту закипання 10 хвилин.

Виймаємо банки, зливаємо по 1 ст.л соняшникової олії в банки і закручуємо кришками.

Перевертаємо і залишаємо остигати. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Такі помідори я завжди ставлю на святковий стіл – це просто ідеальна закуска, особливо охолоджені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *