Ворог будує оборону на лівому березі Дніпра, а ЗСУ нищать його авіацію: деталі від Генштабу

Російські окупанти досі намагаються бодай втриматися на вже захоплених територіях. Однак українські захисники продовжують завдавати їм нищівних втрат.

Джерело:Генштаб ЗСУ

У Генштабі ЗСУ розповіли, що росіяни намагаються утримати тимчасово захоплені території, а також зосереджує зусилля на стримуванні ЗСУ на окремих напрямках. Водночас вони не припиняють наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Ворожі обстріли тривають

Росіяни продовжують обстрілювати позиції українських військ вздовж лінії зіткнення та здійснювати фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках, зокрема на лівому березі Дніпра. також окупанти активно ведуть повітряну розвідку.

Окрім цього, вони досі б’ють по критичній інфраструктурі та будинках цивільних, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Зокрема, протягом доби 27 жовтня загарбники:

  • завдали 3 авіаційних ударів,
  • здійснили 3 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Що відбувалося на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація змін не має. Білорусь продовжує підтримувати військове вторгнення Росії в Україну, надаючи окупантам у розпорядження свою територію, повітряний простір та інфраструктуру. Тому загроза завдання ракетних та авіаційних ударів, включно із залученням ударних БпЛА, досі існує.

На інших напрямках окупанти здійснювали обстріли:

  • на Слобожанському напрямку – з території Росії з використанням артилерії різних типів в районах населених пунктів Чугунівка, Стрілеча, Дворічна, Кам’янка, Красне, Стариця;
  • на Куп’янському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Берестове, Кислівка та Фиголівка;
  • на Лиманському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Макіївка, Терни, Торське, Ямполівка, Спірне, Невське та Зарічне;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Краматорськ, Соледар та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку окупанти завдали вогневого ураження з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Первомайського.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни обстріляли з артилерії райони Білогір’я, Времівки, Залізничного, Новополя, Новосілки, Ольгівського та Оріхова.

Своєю чергою, на Південнобузькому напрямку від ворожих обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, що розташовані неподалік лінії зіткнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *