Переговори не працюють: Литва закликає до військового розв’язання проблеми експорту зернових.

Росія заявила, що виходить із зернової угоди. Вона блокує кораблі із зерном й через це світу загрожує продовольча криза. Джерело
Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс 30 жовтня закликав обійти шантаж російських вбивць.

“Переговори з Росією не працюють. Путін зриває домовленості й шантажує всіх нас. Якщо він і надалі ставить під загрозу експорт зерна з України, вільний світ повинен об’єднатися, щоб захистити судноплавство з військовим супроводом”, – написав міністр . Зауважте. Росія аргументує вихід із зернової угоди “терактом”, який стався у Севастопольській бухті 29 жовтня. Однак вибухи лунали поблизу Чорноморського флоту, який ракетами атакує цивільних.

Україна зупиняє експорт зерна

Наразі неможливий експорт продовольства через море. Вже сьогодні, 30 жовтня, з порту не змогло вийти судно, щоб везти зерно в Ефіопію. Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зазначив, що мовиться про судно Ikaria Angel. Корабель повинен був транспортувати 40 тисяч тонн зерна у межах Всесвітньої продовольчої програми ООН.
Ці продукти були призначені для жителів Ефіопії, що перебувають на межі голоду. Але через перекриття Росією зернового коридору експорт неможливий, – повідомив Кубраков.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *