Вивозив до Росії українське зерно: СБУ затримала депутата-зрадника на Харківщині

В Україні продовжують викривати зрадників. Так, СБУ знайшла ще одного ворожого поплічника у звільнених районах Харківської області.

Джерело:Служба безпеки України

СБУ затримала депутата-зрадника

Під час захоплення частини Харківської області депутат одним із перших пішов на співпрацю з ворогом. Бувши власником декількох сільгосппідприємств, посадовець запропонував окупантам свою допомогу у незаконному вивезенні українського зерна зі сходу України. Джерело

Для цього він “перереєстрував” агробізнес у місцевій окупаційній адміністрації та почав сплачувати податки до бюджету Росії.

До того ж основну частину зібраного врожаю зрадник мав віддавати загарбникам, а те, що залишиться, – реалізовувати на території Росії.

Крім того, депутат надав агресорам доступ до власних логістичних складів для базування і ремонту ворожої військової техніки, а також виділяв паливо для її заправки.

Після деокупації району депутат залишився у селищі й сподівався уникнути покарання. Однак співробітники СБУ викрили його злочинну діяльність і затримали.

Депутата затримали співробітники СБУ / фото Служба безпеки України

Що загрожує зраднику

Наразі зловмиснику повідомили про підозру за статтею про пособництво державі-агресорці. Тепер вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Депутати-зрадники в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *