В Україну йде незвичне для листопада потепління: де буде +18 градусів

Температура повітря в Україні продовжує бити рекорди. В одному з міст у другій половині листопада стовпчики термометрів покажуть +18 градусів.

Де прогнозують аномальне потепління

Традиційно, таку високу температуру повітря обіцяють на Півдні України. Мешканці цього регіону зможуть порадіти сонцю й теплу всього лиш за кілька днів до початку зими.

До +18 градусів температура повітря підійметься в Одесі, а в Миколаєві – до +17 градусів. Таке тепло обіцяють на 17 листопада. Загалом у цих містах буде тепло цілий тиждень. Стовпчики термометрів коливатимуться у межах +11…+16 градусів.

В Одесі у листопаді буде незвично тепло / Фото Gismeteo

Останні новини про погоду в Україні

  • Народний синоптик Станіслав Щедрін здивував українців прогнозом. За його словами, 14 – 16 листопада на Сході, Півдні та Центрі можливі хуртовини. Снігу може намести аж до 20 сантиметрів.
  • За останні 40 років температура повітря в Україні зросла на 2 – 2,5 градуса. Таку тенденцію спостерігають у січні – лютому.
  • Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів, чи може зникнути зима в Україні через глобальне потепління. За його словами, таке неможливо, адже в Україні зима буде завжди. Просто снігу й морозу може бути менше у порівнянні з минулими роками.
  • Синоптик Ігор Кібальчич попередив українців, що на країну насувається антициклон. За його словами, він триватиме від 7 до 13 листопада.

У першій половині тижня погода визначатиметься західною периферією антициклону, який до четверга ослабне. Під кінець тижня новий антициклон із Центральної Європи посилиться та поширить свій вплив на Україну,
– пояснив синоптик.

  • Через це температура буде вищою за норму. Зокрема стовпчики термометрів підіймуться у західних та південно-західних районах.
  • Натомість у тимчасово окупованому Криму та східних областях України температура триматиметься близько до норми.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *