В Україні учні досі вивчають російську мову: де ці школи

Протягом двох років кількість учнів, які вчаться російською мовою в Україні, значно зменшилася. Було таких понад 82 тисячі – стало майже 1,5 тисячі.

Такі дані оприлюднив мовний омбудсмен Тарас Кремінь. І наголосив, що торік продовжилася тенденція щодо стрімкого збільшення шкіл, де діти вчаться лише державною мовою.

Де в Україні учні навчаються російською мовою

Кремінь наголосив: кількість шкіл із російською мовою навчання зменшується тому, що батьки відмовляються від здобуття освіти своїх дітей мовою агресора.

Російською мовою досі навчаються у 2022 – 2023 навчальному році у Дніпропетровській, Харківській та Одеській областях 1 362 учні.

Зауважимо: Тарас Кремінь у квітні минулого року запропонував з нового навчального року предмет “російська мова” замінити іншими дисциплінами. Ініціативу у суспільстві сприйняли досить позитивно.

Дані Інституту освітньої аналітики щодо вивчення російської в Україні

Показник2021 – 2022 н.р.2022 – 2023 н.р.
Кількість закладів, у яких вивчається
російська мова як окремий предмет
3 05129
Кількість класів, у яких вивчається
російська мова як окремий предмет
21 968192
Кількість учнів, які вивчають
російську мову як окремий предмет
454 7923 950

ДО ТЕМИ Мовознавиця розповіла, чому Росія так завзято намагалася знищити українську мовуЯк українська мова стала зброєю, символом спротиву та лінією оборони у час повномасштабної війни з Росією, а також, як важливо підтримувати це мовне багаття завжди і всюди, читайте у статті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *