Батько ніс до лікарні на руках: російські терористи вбили дитину на Херсонщині

Російські терористи не перестають гатити по містам України, не оминаючи й цивільну інфраструктуру. 17 травня вони обстріляли Херсонщину, внаслідок чого українці зазнали непоправних втрат.

Вдарили окупанти по селищу міського типу Зеленівка, що у Херсонській області. На жаль, внаслідок цього є не лише поранені. Джерело

Загинула дитина

Як повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, усі постраждалі перебували у час обстрілу поблизу магазину. Внаслідок нього дві людини були поранені. Також російський обстріл обірвав життя дитини.

Росіяни вбили дитину на Херсонщині. Батько приніс її до лікарні на руках. … Російські терористи продовжують цинічно вбивати цивільних,
– написав Андрій Єрмак.

Не перший обстріл за добу

На жаль, росіяни не вперше за добу вгатили по Херсонщині. З самого ранку середи держава-терористка поцілила в лікарню у місті Бериславі, що за 75 кілометрів від обласного центра.

Як повідомив близько 9 ранку голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, на щастя, внаслідок ранкового обстрілу люди не постраждали. Натомість руйнувань зазнали реанімаційне та центральне відділення місцевого медичного закладу.

Російська армія вдарила по лікарні у Бериславі. Влучили в реанімаційне та центральні відділення. Через обстріл у медзакладі вибито близько 60 вікон та пошкоджено стіни. На щастя, пацієнти та працівники лікарні не постраждали,
– написав Олександр Прокудін.

Згодом в Офісі Генпрокурора зазначили, що прокурори спільно зі слідчими ГУ НП в Херсонській області задокументували усі наслідки російського прильоту. Через обстріл медзакладу правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України “Порушення законів та звичаїв війни”.

Окупанти близько 80 разів обстріляли Херсонщину

  • Зазначимо, що у Херсонській ОВА зранку середи повідомили, що лише за попередню добу окупанти обстріляли область 79 разів. При цьому вони випустили 406 снарядів з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації.
  • Сам обласний центр терористи ж обстріляли 6 разів, під час чого випустили 26 снарядів.
  • На жаль, внаслідок цих обстрілів за попередню добу поранень зазнали семеро людей, троє з яких діти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *