Обличчя ВСЕДОЗВОЛЕНОСТІ і БЕЗКАРНОСТІ в Україні! Ексголові Верховного суду Князєву обрали запобіжний захід

Ексголові Верховного суду Князєву обирають запобіжний захід, 18 травня 2023 року
Вищий антикорупційний суд України 18 травня обрали запобіжний захід ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву, якого підозрюють в отриманні хабаря на 2,7 мільйона доларів. Суд ухвалив відправити Князєва під варту на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 107 млн гривень.

У разі внесення застави на Князєва буде покладено низку процесуальних обов’язків. Суд ухвалив взяти під варту підозрюваного в залі суду.

Адвокати ексголови ВС подаватимуть апеляцію.

Як відбувалося засідання з обрання запобіжного заходу Князєву
НАБУ і САП подали клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді тримання під вартою з альтернативою 150 млн грн застави.

У разі внесення застави просить накласти відповідні обов‘язки:

Не покидати місто проживання,
здати на зберігання паспорти для виїзду за кордон,
Носити електронний браслет, не спілкуватися з іншими фігурантами у справі.
За словами прокурорів, є такі ризики перебування ексголови Верховного Суду не під вартою:

втеча Князєва за кордон,
вплив на свідків, експертів у справі, суддів Верховного Суду,
вплив та тиск на іншого обвинуваченого, щоб він відмовився від свідчень,
Князєв має доступ до системи електронного суду і може вносити зміни та видаляти деякі справи,
ризик переховування Князєва від слідства на непідконтрольних територіях чи РФ.
Під час засідання прокурори САП зазначили, що з 2017 по 2022 рік офіційні доходи Князєва склали майже 30 млн, дружини Князєва — 2 млн грн.

На думку обвинувачення, це вагомі активи, які дадуть змогу Князєву та родині тривалий час перебувати за кордоном у разі втечі.

Справа Князєва: ВАКС обрав запобіжний захід для адвоката Горецького
ЧИТАТИ ЩЕ
Справа Князєва: ВАКС обрав запобіжний захід для адвоката Горецького
Сам Князєв заявив, що це неправильні підрахунки, адже нібито дві квартири, які він отримав у спадок, в НАБУ порахували двічі, а також приписали активи в якійсь компанії, до якої він з 2017-го року не має стосунку.

Також ексголова САП заявив, що ризик переховування за кордоном є необґрунтований, бо він добровільно здав всі паспорти. До того ж посадовій особі неможливо виїхати за кордон.

Також захист заявив, що ексголова ВСУ не може переховуватися на окупованих територіях, бо з огляду на “загальну ситуацію та посаду”, це може бути небезпечно для його життя.

Адвокати у справі, аргументуючи свою позицію, зазначили, що доступ до службового кабінету Князєва (де знайшли частину грошей під час обшуку — ред.) мав не тільки Князєв. До того під час обшуку Князєв перебував вдома, а не у Верховному Суді.

Також адвокати заявили, що рішення у справі, яку розглядала Велика палата ВС ухвалює колегія з 18 суддів і від голосу Князєва нічого не залежало. До того, наголосили адвокати, Князєв не головував у тій справі.

Адвокати Князєва кажуть, що всі ризики озвучені прокурорами необґрунтовані і їм можна запобігти, якщо призначити домашній арешт.

Князєв каже, що підтримує захисників, але у разі, якщо суд ухвалить рішення про тримання під вартою, просить зменшити заставу, бо в нього немає 150 млн грн.

“Я лишився один”, — сказав він.

Зараз суд пішов у нарадчу кімнату.

Оренда Князєвим квартири за 1000 грн


На засіданні суду прокурор заявив, що Князєв орендував квартиру площею 133 квадратні метри у центрі Києва за тисячу гривень. За його словами, ексголова ВСУ фактично проживає у цій квартирі і там відбувався обшук.

Адвокат Князєва заявив, що договір укладали ще у 2017 році.

“Сума, яка була зафіксована, вона ще з 17-го року була, просто тривала пролонгація. Тому, очевидно, можемо припускати, що у договір не вносили зміни, але договір — це так, для розуміння”, — сказав адвокат.

Прокурор зазначив, що у 2017 році також неможливо було орендувати квартиру за 1000 гривень.
https://www.youtube.com/embed/GT4cHNdvO00

Раніше сьогодні Вища рада правосуддя дала згоду на тримання Князєва під вартою. За рішення проголосували 14 членів ВРП із 14 присутніх. Напередодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до ради з відповідним клопотанням.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *