“Олег, сверь пожалуйста цифры, которые мы сделали.” Його обрали поспіхом, щоб мати “свою” людину у ВРП

Mary Zakordonets

Судді Верховного Суду поспіхом обрали нового Голову. Прогнозовано ним став суддя Станіслав Кравченко. За нього проголосували 108 із 148 суддів.

Під час конкурсу до Верховного Суду щодо Кравченка був негативний висновок від Громадської ради доброчесності. Зокрема, Кравченко не декларував частину майна.
А ще це суддя, який у 2003 році відпустив з-під варти вбивцю журналіста Гонгадзе генерала Пукача, після чого той втік. І якого знайшли аж через 6 років.

Більше того, судді обрали нового голову попри те, що НАБУ ще не визначило всіх фігурантів гучної справи про корупцію у Верховному Суді.

Буквально нещодавно НАБУ провело чергові обшуки і вилучило майже пів мільйона доларів. Тобто, навряд чи тут йдеться лише про одного Князєва.

Але суддів Верховного Суду це не зупинило. Причина? Схоже, що єдина мета швидких виборів — мати “свою” людину у ВРП.
Бо Голова Верховного Суду за посадою входить до ВРП, де може:
📍 вплинути на обрання нових членів ВККС, яких ВРП призначить найближчим часом;
📍 спробувати відмазати інших суддів Верховного Суду, яких доганятиме НАБУ.
———————————————————————————-
Стала відома дата засідання апеляції щодо запобіжки Князєву ….

В середу, 31 травня, о 13:00, Апеляційна палата ВАКС розгляне скаргу сторони захисту щодо запобіжного заходу ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву.
Відомі вже судді, які розглядатимуть скарги: Олександр Семенников, Інна Калугіна та Дмитро Михайленко.
Нагадаю, 18 травня перша інстація ВАКС взяла Князєва під варту із альтернативною заставою в 107 млн грн.
Ще трохи про кейс Князєва. Судячи з версії обвинувачення, вирішення питань у судах та органах правопорядку було систематичною практикою групи. От кілька фрагментів розмов між фігурантами, які це можуть підтверджувати:

🔈 “Плотницкий – это наш человек, мой кореш. Он глава суда (ймовірно йдеться про Бориса Плотніцького, голову Західного апеляційного господарського суду)”.
🔈 “У тебя есть возможность на уровне апелляции у Хрипуна (ймовірно йдеться про Олега Хрипуна, голову Північного апеляційного господарського суду), которого мы назовем человек Х. Как бы разобраться с Хрипуном на эту тему, понять, если он может помочь. Понятно может помочь и еще имеет право”.
🔈 “Минус 50, потому что 50 ушло на Верховний по другому делу”.
🔈 “Олег, я попрошу тебя, сверь пожалуйста цифры, которые мы сделали. Сверь Краснова и сверь тогда мне апелляцию (із засідання не було зрозуміло, про кого саме йдеться, однак відомо, що одним із суддів Касаційного господарського суду є Єгор Краснов)”.

Тут зібрали все, що відомо про справу Князєва станом на зараз: https://censor.net/…/z_knyaz_v_gryaz_scho_vdomo_pro…

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *