Такий салат я готую вже багато років. Він ніколи не набридає і ніколи не залишається на наступний рік. Такий салатик їдять всі, навіть найвибагливіші в нашій родині. А подаю я його не тільки в будні, а й до святкового столу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- 2 кілограми помідорів
- 800 грамів кабачків
- 500 грамів солодкого перцю
- 500 грамів цибулі
- 1 головка часнику
- пів пучка кропу
- 2 чайні ложки солі
- 2 столові ложки цукру
- 100 мілілітрів соняшникової олії
- 1 чайна ложку оцту 9% в банку 0,5 л.
Покроковий процес приготування:
1. Кабачки нарізаємо кружечками. Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою. У помідорів відрізаємо плодоніжки і нарізаємо скибочками. Нарізаємо невеликими шматочками часник. Подрібнюємо кріп.
2. Всі підготовлені продукти кладемо в каструлю, додаємо сіль, цукор, олію і все перемішуємо. Потім відставляємо салат в сторону і залишаємо на 2 години. За цей час 2-3 рази перемішуємо.
3. Готовий салат розкладаємо по банках. Потім накриваємо кришками і ставимо в каструлю, на дно якої постелили рушник. Заливаємо баночки водою «по плечики» і ставимо каструлю на плиту. Доводимо до кипіння і стерилізуємо салат 10 хвилин. Потім в кожну баночку додаємо оцет і щільно закриваємо кришкою.
4. Відправляємо салат під плед і залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо на постійне місце зберігання.