Консервовані за цим рецептом помідори, виходять дуже ароматними, свіжими, з кисло-солодким смаком. На маринаді я потім готую хрустке печиво.
Пише Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 1 кг;
- цибуля, 4 шт;
- зелень;
- олія соняшникова по 1 ст.л в банку.
Для приготування маринаду на 1.5 л води:
- кип’яток, 1.5 л;
- сіль, 1.5 ст.л;
- цукор, 2.5 ст.л;
- оцет 9%, 2 ст.л.
Процес приготування помідорів по-вірменськи
Помідори ріжемо часточками, цибулю – півкільцями.
Зелень – кріп і петрушку беріть по доброму пучку, промиваємо і ріжемо дрібно.
Укладаємо в чисті баночки шар помідорів, шар цибулі і зелені, знову кладемо помідори і повторюємо всі шари до верху банок. Останній шар – помідори.
Заливаємо кип’яток в каструлю, змішуємо з сіллю і цукром, оцтом, перемішуємо до розчинення солі і цукру.
Заливаємо маринад в банки, накриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.
Ставимо в каструлю банки на рушник, наливаємо теплу воду до плічок банок і стерилізуємо з моменту закипання 10 хвилин.
Виймаємо банки, зливаємо по 1 ст.л соняшникової олії в банки і закручуємо кришками.
Перевертаємо і залишаємо остигати. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Такі помідори я завжди ставлю на святковий стіл – це просто ідеальна закуска, особливо охолоджені.