Починається сезон кабачків. Найулюбленіша страва кожного це кабачкова ікра. Пропонуємо приготувати дуже смачну кабачкову ікру за кількома рецептами. Ваші родичі та близькі залишаться задоволеними.
Ікра з додаванням часнику. Джерело
Для приготування вам знадобиться:
- Кабачок – 4 шт.;
- Часник – 2 зубки;
- Морква свіжа – 2 шт.;
- Томати – 3 шт.;
- Сіль;
- Олія рафінована.
Як зробити:
- Приберіть насіння та шкірку з кабачків. Наріжте дрібним кубиком.
- Моркву наріжте дрібним кубиком.
- На невеликому вогні протушкуйте овочі додавши 200 мл води.
- Наріжте невеликими кубиками томати та додайте до овочів. Додайте небагато олії та сіль. Зніміть кришку та протушкуйте протягом 5 хвилин.
- Перед закінченням приготування додайте подрібнений часник.
- Смачного!
Магазинна ікра.
Для приготування вам знадобиться:
- Кабачок – 3 кг.;
- Часник – 5 зубків;
- Майонез домашній – 250 грамів.;
- Томатна паста – 250 грамів;
- Сіль;
- Перець червоний.
Як зробити:
- Приберіть насіння та шкірку з кабачків. Наріжте дрібним кубиком.
- Відваріть кабачки у солоній воді до повного приготування.
- Після помістіть кабачки у чашу блендера та подрібніть.
- Суміш висипте у каструлю, додайте томатну пасту, майонез, перець та варіть протягом пів години.
- Розкладіть готову ікру по стерилізованим банкам та закатайте.
- Смачного!
Ікра з болгарським перцем.
Для приготування вам знадобиться:
- Кабачок – 4 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;;
- Томати – 2 шт.;
- Олія рафінована – 1 ч. л.;
- Сіль;
- Перець болгарський – 2 шт.
Як зробити:
- Наріжте кабачки тонкими смужками.
- Обсмажте їх на пательні 3 хвилини.
- Наріжте тонкими смужками цибулю та перець. Додайте їх до кабачків.
- Наріжте томати та додайте до інших овочів.
- Додавши спеції протушкуйте протягом 20 хвилин, накривши кришкою.
- Смачного!
Ікра з додаванням баклажанів.
Для приготування вам знадобиться:
- Кабачок – 1 кг.;
- Баклажани – 700 грамів;
- Морква свіжа – 600 грамів;
- Перець солодкий — 1 шт.;
- Сіль – чайна ложка;
- Цибуля – 2 шт.;
- Аджика – 3 ст. л.;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Олія рафінована – 2 ст. л.
Як зробити:
- Приберіть насіння та шкірку з кабачків, баклажанів та моркви. Наріжте дрібним кубиком.
- Застеліть деко фольгою, викладіть овочі та накрийте фольгою.
- Випікайте протягом 60 хвилин на верхній полиці при температурі 200 градусів.
- Після перекрутіть овочі через м’ясорубку та покладіть у каструлю, накривши кришкою.
- Наріжте цибулю невеликим кубиком та обсмажте на пательні. Цибуля повинна бути золотавого кольору.
- Готову цибулю додайте до ікри. Перемішайте та варіть на середньому вогні. Перед початком кипіння додайте аджику. Після додайте цукор, сіль та проваріть ще 5 хв.
- Залишіть ікру охолоджуватись й після зберігайте у холодильній камері.
- Смачного!
Ікра без помідорів.
Для приготування вам знадобиться:
- Кабачок – 1,5 кг.;
- Часник – 3 зубки;
- Морква свіжа – 2 шт.;
- Сіль;
- Перець;
- Цибуля – 2 шт.;
- Олія рафінована.
Як зробити:
- Приберіть насіння та шкірку з кабачків та натріть на тертці з дрібними отворами. Відіжміть сік та додайте сіль.
- Покладіть кабачки у каструлю та варіть протягом пів години на невеликому вогні. Не забувайте перемішувати.
- Наріжте дрібним кубиком цибулю. Моркву натріть на дрібній тертці.
- Обсмажте цибулю потім додайте моркву та смажте протягом 5 хв. Додайте сіль.
- Перетріть кабачки через сито та додайте до пательні.
- Обсмажте всі овочі разом протягом 10 хв. Додайте вичавлений часник та спеції.
- Проваріть ікру ще 5 хв.
- Смачного!