Хотілося б подідилитися з вами рецептом приготування дуже смачного домашнього вина з смородини. Готується воно дуже просто а напій виходить просто чарівним.
Для приготування домашьного вина буде потрыбно:
- Смородина – 3 кг
- Вода – 5 л
- Цукор – 2 кг
Процес приготування домашнього вина
Перший етап – підготувати сировину. Мити смородину не можна, інакше можна випадково видалити природні дріжджі й сусло не забродить. Просто переберіть ягоди, видаляючи зіпсовані, а потім ретельно розчавіть смородину руками або качалкою.
Розчиніть 1,5 кг цукру у воді та залийте смородину рідиною. Для бродіння вибирайте більшу ємність, оскільки вона не має бути заповнена більше, ніж на дві третини. Коли переллєте смородиновий морс в тару, одягніть на шийку гумову рукавичку і поставте тару в тепле місце (від 18 до 25 градусів).
Залиште смородину бродити на 3 тижні. Потім перевірте напій, додайте цукор, що залишився, якщо він здасться вам занадто кислим, і залиште ще на 3 тижні.
Через 6 тижнів смородинове винo буде готове, залишиться тільки перелити його через трубочку у банки та зберігати в темному прохолодному місці.
В цілому приготування смородинового винo займає не більше як годину, тільки розтягнути його треба на кілька місяців. Головне – вчасно згадати, що у вас готується винo. Воно має яскравий смак і аромат, а значить підходить до м’ясних і гострих страв, особливо до смаженого і копченого м’яса, а також до грибів.