Цей оригінальний рецепт надає болгарському перцю нових смакових ноток і така заготовка, обов’язково сподобається вам і вашим гостям. Перець можна буде використовувати в якості окремої страви, як соус, як заправку для м’яса і риби, в якості маринаду і т.д. Гірчиця ніжна надає хоч і гострий, але досить м’який смак, що разом з природним смаком перцю, дає свою родзинку. Джерело
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- перець болгарський – 3 кг;
- оцет – 250 мл;
- часник – 4 зубчики;
- вода – 1 л;
- перець чорний горошок – 1 ч.л;
- сіль – 2 ст.л;
- цукор – 4 ст.л;
- лавровий лист – 4 шт;
- гірчиця ніжна – 1 л;
- перець духмяний горошок – 6 шт.
- олія соняшникова – 1 л.
Перець промиваємо, видаляємо все зайве і ріжемо на смужки.
У воді розводимо оцет, цукор, сіль, лавровий лист, перець, часник різаний, доводимо до кипіння і кип’ятимо 1 хвилину, кладемо перець і тушкуємо 15 хвилин.
Викладаємо шумівкою на сито, щоб він стік і охолов.
У гірчицю порційно додаємо олію рослинну і збиваємо до однорідності. Цією масою заливаємо перець і все ретельно перемішуємо, щоб соус просяк перець.
Стерилізовані банки наповнюємо щільно перцем, закриваємо стерильною кришкою. Зберігати в прохолодному місці.