Чудовий подарунок до Дня Захисника, – Зеленський відреагував на нову військову допомогу від США

Президент Володимир Зеленський відреагував на новий пакет військової допомоги від США. Україна отримає допомогу від США на 725 мільйонів доларів.
Глава держави висловив подяку лідер США Джо Байдену та американцям. Зеленський наголосив на важливості боєприпасів для HIMARS та артилерії. Джерело

Зеленський підкреслив важливість боєприпасів

Також президент підкреслив, що з боку США це “чудовий подарунок” до Дня захисників і захисниць України, який відзначали 14 жовтня.

Щиро вдячний Джо Байдену та американському народу за черговий пакет безпекової допомоги для України в розмірі 725 мільйонів доларів. Ми отримаємо, зокрема, вкрай необхідні боєприпаси для HIMARS та артилерії. Чудовий подарунок до Дня захисників і захисниць України! Російський агресор буде переможений, Україна буде вільною!,
– написав Зеленський.

Через масовий ракетний обстріл Росії проти мирних жителів по всій Україні Сполучені Штати виділили додаткову військову допомогу Україні на 725 мільйонів доларів. До переліку допомоги входять:

  • додаткові боєприпаси для артилерійських ракетних систем (HIMARS);
  • 23 тисячі 155-мм артилерійських снарядів;
  • 500 високоточних 155-мм артилерійських снарядів;
  • 5 тисяч 155-мм снарядів для систем дистанційного протитанкового мінування (RAAM);
  • 5 тисяч протитанкових знарядь;
  • високошвидкісні протирадіолокаційні ракети (HARM);
  • понад 200 високомобільних багатоцільових колісних транспортних засобів (HMMWV);
  • стрілецька зброя та понад 2 млн набоїв до стрілецької зброї;
  • медичні засоби.

Україна отримає потужну допомогу після масових обстрілів

Масові ракетні обстріли, які тривали з 10 жовтня, призвели до того, що партнери України вирішили посилити допомогу для нашої країни.

Німеччина передала Україні сучасну систему ППО IRIS-T, яка вже захищає українське небо на південному напрямку. Також невдовзі мають бути й NASAMS зі США.

Велика Британія оголосила про передачу Україні ракет AIM-120 AMRAAM. Ракети AMRAAM можуть бути використані разом із системою протиповітряної оборони NASAMS.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що Альянс передасть Україні обладнання для боротьби з безпілотниками. Також він повідомив, що Іспанія оголосила про рішення передати Україні 4 американські системи ППО Hawk.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *