Обмін полоненими: Україна повернула додому десять військовослужбовців

Україна 26 жовтня в рамках чергового обміну полоненими повернула 10 українських військовослужбовців. Серед них є один офіцер та 9 рядових і сержантів, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Джерело

Також було передане тіло американського добровольця, ветерана армії США Джошуа Алана Джонса, який воював за Україну і загинув у бою з окупантами.

Речник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в ефірі Суспільного розповів, що надалі слід чекати і на наступні обміни.

“Це черговий обмін, і на цьому ніхто не збирається зупинятися. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими працює далі. Можу сказати, далі буде, і ми чекаємо на наступні обміни і на повернення наших захисників додому. Це важкий, багаторівневий процес. Окрім захисників, вдалося повернути тіло нашого оборонця, громадянина США. Це також дуже важливий результат” — додав він.

Юсов зазначив, що на українських захисників обміняли російських військових.

“У нас є, над чим працювати і надалі, і обмінний фонд поповнюється далі. Є росіяни і військовослужбовці, яких вони б хотіли бачити в першу чергу, але ми відштовхуємося від наших інтересів”, — зауважив він.

Що відомо

  • Україні 13 жовтня під час чергового обміну вдалося звільнити з полону 20 людей: 14 з них — військові ЗСУ, 4 — бійці тероборони, один нацгвардієць та один військовослужбовець ВМС. Деякі з них були в колонії в Оленівці.
  • 21 вересня Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових “Азову”, повідомили Суспільному у полку. Обмін відбувся у Чернігівській області, повідомляють кореспонденти Суспільного. Водночас частина звільнених військових зараз в Анкарі, Туреччина.
  • Загалом з російського полону звільнили 215 українських військових. З них 108 — бійці “Азову”. Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії — вони повертаються за посередництва Саудівської Аравії.
  • В обмін на 200 українських захисників Україна передала Віктора Медведчука.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *