Вночі окупанти запустили по Україні 35 “Шахідів”: всі ворожі дрони знищено

Вночі 8 травня російські загарбники вкотре випустили по Україні дрони-камікадзе. Наші сили ППО відпрацювали на відмінно.

Таким чином, терористи намагалися атакувати нашу державу ударними безпілотниками. Однак українська ППО знищила усі дрони.

Скільки ворожих дронів знищили в Україні

Як розповіли у Генштабі ЗСУ, 8 травня ворог знову атакував територію України, застосувавши іранські ударні БпЛА “Shahed”.

На щастя, 35 із 35 дронів було знищено нашими захисниками.

Над Києвом ліквідували 30 дронів

Під час останньої повітряної тривоги, яка тривала понад 3,5 години, ворог намагався завдати удару своїми БпЛА. За попередньою інформацією, це були іранські баражуючі боєприпаси “Shahed”, які атакували столицю з різних напрямків.

У повітряному просторі Києва було виявлено і знищено понад 30 ворожих дронів. Наші воїни вкотре відпрацювали відмінно.

На жаль, у столиці є руйнування та травмовані. Внаслідок падіння уламків у Києві є пошкоджені будинки, дорожнє покриття, автівки. Відомо про травмованих. Медики, ДСНС та інші екстрені служби працюють на місцях.

Що кажуть у Повітряних силах

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що у ніч на 8 травня ворог атакував Київщину ударними дронами іранського виробництва “Shahed-136/131”. Було застосовано 35 ударних БпЛА, які атакували з північного напрямку – аеродром Сєща (Брянська область).

Силами ППО знищено усі 35 “Shahed-136/131”.

Окрім цього, близько опівночі російські окупанти атакували Одещину із бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3. Усього здійснено 8 пусків з району мису Тарханкут (окупований Крим). Частина ракет не досягла своїх цілей.

Що відомо про останню атаку України

  • У Святошинському районі Києва уламки безпілотника спричинили займання автомобіля. Також пошкоджений будинок. Мер Віталій Кличко повідомив, що унаслідок падіння уламків 1 людина постраждала.
  • У Солом’янському районі уламки також упали на злітну смугу аеропорту “Жуляни”. Кличко заявив, що у районі 3 осіб постраждали, 2 з яких госпіталізовані.
  • За даними КМВА, у Шевченківському районі Києва унаслідок падіння уламків на двоповерхову будівлю, пошкоджена газова труба високого тиску. Через це виникло горіння газового факела.
  • Також Росія вдарила по Одещині ракетами Х-22, які запустила зі стратегічної авіації. Ворог влучив по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційній зоні на чорноморському узбережжі.
  • Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук наголосив, що на місці працюють рятувальники, поліція та усі відповідні служби. Інформація про постраждалих унаслідок удару не надходила.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *