Поліцейські, яких обвинувачують у резонансному зґв@лтувaннi, тікають до армії

Поліцейські, підозрювані у зґвалтуванні, що сталося у 2020 році в Кагарлицькому відділку поліції на Київщині, вирішили “мобілізуватися”.

Один з них пішов до війська ще на початку повномасштабного російського вторгнення, решта вирішили це зробити на фінальній стадії судового розгляду справи. Про це у Facebook повідомила адвокатка потерпілої Нелі Погребіцької Анна Калинчук.

За її словами, судові дебати мали б завершитися 9 травня. Суд мав вийти до нарадчої кімнати та ухвалити рішення. Але засідання знову відклали.

“Один із обвинувачених начебто мобілізований до лав ЗСУ та направлений до “якоїсь” з військових частин, а куди саме невідомо. Ще один із п’ятьох обвинувачених теж “мобілізувався” в акурат перед початком судових дебатів. Суд повинен був прийняти рішення про зупинення провадження щодо нього знову ж таки у звʼязку із мобілізацією. Ще один з фігурантів справи мобілізувався відразу з початком повномасштабного вторгнення. До нього у мене запитань немає. Ще двоє, дякувати, під вартою і свого “щасливого квитка” на волю не зможуть отримати”, ‒ наголосила Калинчук.

Адвокатка не вірить у те, що двоє обвинувачених, які мобілізувалися за останній тиждень перед виходом суду до нарадчої кімнати, пішли до лав ЗСУ з відчуттям обовʼязку захищати державу.

“Не вірю, бо нема для цього підстав. Я впродовж трьох років споглядала за їхньою поведінкою в залі суду. І назвати це по-іншому, аніж “дочекалися слушного моменту”, я не можу. Де проходитиме служба цих двох, невідомо. Можливо в роті охорони в Київській області, далеко від бойових дій, можливо в тиловому забезпечені. Мене дуже тригерить те, що військовою службою маніпулюють в такий спосіб. І я вважаю, це несправедливим і недостойним”, ‒ зазначила Калинчук.

В ніч з 23 на 24 травня 2020 року правоохоронці з відділення поліції в Кагарлику катували 26-річну жінку, яку запросили до відділення як свідка у справі про крадіжку майна. Держбюро розслідувань відкрило справу за статтями 152 (згвалтування), 127 (катування) та ч.2 статті 365 (перевищення службових повноважень) Кримінального кодексу України. Поліцейським загрожує до десяти років ув’язнення.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *