Над Червоною площею в Москві знову пролетіла згадка про Україну

Біля Кремля знову промайнула згадка про Україну. Над Червоною площею запустили 4 повітряні кулі з українським прапором.

Фото такої краси оприлюднили у телеграм-каналах, повідомляє 24 Канал. Прапор запустили невідомі, однак згодом їх затримали

Стяг у синьо-жовтих кольорах помітили вдень 12 травня. За словами очевидців, кульки випустили з машини. Невідомі на “Опелі” зупинилися біля Червоної площі, відчинили багажник, випустили кулі та швидко поїхали.

Український прапор над Кремлем / Фото з телеграм-каналів

Чоловіків затримали

Росіяни зупинили “Опель”. Там їхали громадяни Таджикистану: 30-річний Алішер Кодіров і 27-річний Бахром Усманов.

Чоловіки зізналися, що випустили кулі, але здивувалися при згадці про український прапор. За їхніми словами, плакат був у рожево-фіолетово-жовтих кольорах, а на ньому було написано
“Дякую за дочку”.

Вибухи над Кремлем

Біля Кремля останнім часом стало небезпечно. Наприклад, вночі 3 травня жителі Москви почули 2 гучні вибухи, які були схожі на звуки грому. Мешканці будинку на набережній побачили іскри в небі та людей із ліхтариками біля Кремлівської стіни.

У Росії заявили, що це українська “атака” по Кремлю. Мовляв, Київ хотів вбити Путіна. Однак президент Володимир Зеленський зазначив, росіяни завжди вигадують схожі інциденти, аби мати за що погрожувати.

У Москві чоловіка побили за український прапор

У день “побєдобєсія” 9 травня у Москві побили чоловіка, який вийшов до однієї зі станцій метро з прапором України. Мовиться про активіста Олександра Посконного.

Чоловік 9 травня вийшов до станції метро “Тверская” з українським прапором у руках. Коли активіста побачили російські правоохоронці, то одразу почали “розбиратися” з ним. Олександр розповів, що поліцейські двічі його побили – спочатку під час затримання, а потім в автозаку. Також чоловік розповів, що правоохоронці погрожували йому кримінальною справою за статтею про екстремізм.

Як наслідок, Посконного відпустили, але склали протокол за статтею про “дискредитацію” російської армії. Чоловік розповів, що у відділення поліції привозили навіть людей, які мали жовтий та синій кольори на одязі. За словами Посконного, він бачив щонайменше трьох таких затриманих.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *