Протест в Тбілісі проти відновлення авіасполучення з РФ: поліція заарештувала шістьох людей

Під час акції протесту біля аеропорту в Тбілісі було заарештовано 6 людей, розповіла Суспільному організаторка акції, лідерка партії “Дроа” Елене Хоштарія.

“Шестеро людей було заарештовано просто ні за що. Дуже схоже як в Росії. Коли ти стоїш, протестуєш, а поліція просто підходить і забирає тебе. Тож це було ні за що. Їм інкримінували якесь адміністративне правопорушення. Це буде арешт на кілька днів або штраф. Вони заарештовували, бо боялися протесту увечері. двоє людей було з моєї партії, їх вже арештовували 10 чи 15 разів”, — зазначила вона.

Зранку 19 травня, за словами політикині, на протесті було кілька сотень людей, а основний мітинг буде ввечері. Невідомо, скільки людей прийде на акцію, але очікується, що площа перед парламентом буде заповнена.

Хоштарія зазначила, що мітинг збирається не лише проти відновлення авіасполучення з Росією, але й проти проросійського уряду загалом.

“Він (мітинг — ред.) не організований політичними партіями завчасно, це більше реакція на перший рейс, реакція на те, що сталося зранку, як заарештовували активістів. Цей процес триватиме, але сьогодні це обурення людей, тому ми збираємося”, — сказала вона.

Доповнюється

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *