Дружину нардепа Торохтія перевірять через розслідування: вона може втратити посаду в “Антонові”

Депутат із фракції “Слуга народу” Богдан Торохтій потрапив у скандал через те, що їздить на море за кордон під час воєнного стану. А його дружина тепер може втратити посаду в “Антонові”.

Так, Укроборонпром призначив службову перевірку щодо Аліни Левченко, яка є дружиною Богдана Торохтія. Це все через журналістське розслідування Bihus.info.

Дружина Торохтія може втратити посаду в “Антонові”

Аліна Левченко є радницею виконуючого обов’язки генерального директора держпідприємства “Антонов”. Після виходу журналістського розслідування Bihus.info про неї та її чоловіка Богдана Торохтія Укроборонпром призначив службову перевірку щодо жінки.

Перевірка стосується відповідності досвіду та компетенцій Левченко посаді, яку вона обіймає з лютого 2023 року.

Концерн ініціював відповідну перевірку, яку має провести ДП “Антонов” за участі представників служби безпеки Укроборонпрому та проінформувати про її підсумки,
– розповіли у відомстві.

Що відомо про Левченко

  • Журналісти стверджують, що Левченко раніше мала магазин розкішного одягу на початку 2010-х років, а нині володіє студією дизайну інтер’єрів.
  • За даними розслідування, Левченко не мала жодного відношення до літакобудування.
  • В “Антонові” Левченко стала радницею з питань управління непрофільними активами.
  • З 2011 року Левченко працювала на компанії, пов’язані з аграрною галуззю.

Як Торохтій під час війни відпочиває за кордоном

  • Розслідувачі Bihus.Info переконані, що депутат із фракції “Слуга народу” Богдан Торохтій їздить на море за кордон під час воєнного стану. Іронія у тому, що Торохтій є ініціатором законопроєкту про заборону виїзду нардепів.
  • Також депутат використовує придбаний у березні 2023 року розкішний Mercedes-Benz EQS, який коштує близько 7 мільйонів гривень.
  • Водночас Торохтій у коментарі розслідувачам підтвердив, що виїжджав за кордон після повномасштабного вторгнення по сімейних справах: до дітей, які виїхали з України, а також до дружини.

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *