У цый статті ми вирішили поділитися з вами рецептом приготування неймовірно смачного сала по рецепту запорізьких козаків. Воно то точно вміли готувати смачне сало!
Така закуска допомагає моментально відновити сили, отримати заряд енергії та підняти настрій. Та й чого гріха таїти, це одна з кращих закусок.
У даній публікації в переддень головних зимових свят хочемо розповісти про рецепт засолювання сала справжніх запорізьких козаків. Вже вони-то повинні знати як готувати цей делікатес.
Набір необхідних інгредієнтів
Суворі мужики не могли дозволити мати при собі широкий набір інгредієнтів, але зате вони прекрасно обходилися мінімальним набором продуктів.
З розрахунку на один кілограм сала або прошарок буде необхідно:
- вода холодна кип’ячена – 2 літри;
- лаврушка – 5 – 8 штук;
- горошини перцю чорного – 15 – 20 штук;
- часник – 20 – 25 зубчиків. Чим більше – тим смачніше, але орієнтуватися треба на власний смак;
- сіль – 20 ложок столоих.
Покроковий процес приготування
Крок 1
Шматок сала або грудинки слід вимити, шкурку поскоблить ножем, а потім насухо витерти паперовими серветками.
Після сало потрібн порізати на шматки розміром по 100 – 150 грам. Це дозволить краще і швидше салу просолитися.
Крок 2
Часник необхідно подрібнити. Це можна зробити, скориставшись пресом, теркою або ножем – довільним чином.
Крок 3
На дно ємності, де передбачається солити сало, слід викласти шар подрібненого часнику.
І вже на часник викласти шматочки сала. Потім знову часниковий шар і знову – сало. Завершальний шар – з часнику.
Крок 4
Прийшов час зайнятися приготуванням розсолу. Для цього в воду слід покласти всі перераховані в списку інгредієнти і довести її до кипіння.
Добре перемшати і повністю розчинити сіль.
Крок 5
Після залишити осторонь розсіл і дочекатися його охолодження до кімнатної температури.
Потім залити його в ємність, де знаходяться часник і сало.
Крок 6
Після сало в розсолі потрібно прибрати туди, де прохолодніше. Ідеальний варіант – погріб, але він є далеко не у кожного. А тому погріб може замінити нижня полиця в холодильнику.
Через 3 – 4 дні розсіл можна вилити, а шматочки сала потрібно обернути в поліетилен, наприклад в харчову плівку і прибрати в морозилку.
Через день – два сало за рецептом запорізьких козаків готове.
Обов’язково спробуйте приготувати сало або прошарок за цим рецептом. Ви здивуєтеся, що рецепт був придуманий не досвідченою жінкою-кулінаром, а суворим козаком.
Сало за цим рецептом в міру солоне, ніжне, м’яке, ароматне. З м’якою скоринкою. Легко відкушується і легко жується. Джерело
Смачного!